28-05-05

Filetto di maiale alle fragole (Varkensfilet met aardbeien)

Ingrediënten :
1 varkensfilet van ca. 600 gr - 2 bakjes aardbeien - 1 glas cognac - 2 sjalotten - 6 salieblaadjes - 1 takje rozemarijn - 1 lepel roze peper - 1 vlokje boter - 1 bouillonbloje - peper - zout

Bereiding :
Hak de sjalot en salie fijn en leg ze in een lage, platte schotel met de roze peper en het varkensvlees, in vingerdikke sneetjes gesneden.   Besprenkel met de helft van de cognac en laat minstens 2 uur rusten.   Meng regelmatig.
Was de aardbeien.   Houd er enkele over voor de versiering en mix de andere.
Giet de marinade van het vlees en verwijder de sjalot.
Bak  het vlees aan beide zijden in de boter.   Giet er de aardbeienpureee over en 5 minuten op een hevig vuur.   Voeg de cognac toe en laat verdampen.   Zet het vuur wat lager.   Voeg het bouillonblokje en peper en zout toe.
Laat nog 15 minuten bakken.
Dien warm op als de saus de felrode kleur kwijt is.   Versier met de in schijfjes gesneden aardbeien.

Buon appetito!

18:56 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-05

Olivette di nasello (Olijfjes van heek)

Ingrediënten :
400 gr heekfilets - 50 gr boter - het broodkruim van een broodje, geweekt in melk - 1 handvol peterselie - enkele blaadjes basilicum - paneermeel - 30 gr parmezaan - 1 ei - ca. 25 - 30 ontpitte, groene olijven - olie - peper - zout

Bereiding :
Maak de heek schoon.  Heek vind je meestal wel in diepvriesfilets.  Of je kan hem vervangen door andere witvis, zoals kabeljauw.
Smelt de boter in een pan.  Leg de visfilets erin en bak ze ca. 10 minuten.  Kruid met peper en zout.
Haal ze van het vuur en mix ze samen met het uitgeknepen broodkruim.  Mix tot je een egaal mengsel hebt.
Doe er de gehakte peterselie en basilicum bij, de parmezaan, het ei en wat paneermeel.  Meng goed dooreen en maak er bolletjes van.  Duw in elk bolletje een olijf.
Draai ze door paneermeel en frituur ze in de hete olie.
Dien zeer warm op.

Buon appetito!

13:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-05

Filetti di sogliola ai pinoli e zafferano (Tongfilets met pijnboompitten en saffraan)

Ingrediënten :
4 tongen van ca. 300 gr elk - bloem - boter - 1 glaasje cognac - 3 dl room - 3 eetlepels pijnboompitten - 2 doosjes saffraanpoeder of saffraandraadjes

Bereiding :
Maak de tongen schoon.  Snijd 4 filets van elke tong.  Wentel ze door de bloem.
Smelt de boter in de pan en bak de visfilets hierin.
Op het einde giet je de cognac en room toe, samen met de pijnboompitten en de saffraan.  Laat de saus enkele minuten inkoken en dien warm op.

Buon appetito!

12:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Costolette di agnello con pesto (Lamskoteletjes met pesto)

Ingrediënten :
12 lamskoteletjes - 4 eetlepels pesto - 3 eetlepels broodkruim of paneermeel - olijfolie - basilicum

Bereiding :
Bestrijk de lamskoteletjes met de
pesto, die je zelf kan maken of een bokaaltje pesto gebruiken.  Wentel ze door het paneermeel.
Warm de olijfolie op in een pan.  Bak de lamskoteletjes ca. 4 - 5 minuten aan beide kanten.  Bestrooi met gehakte basilicum.
Dien op met
saffraanpuree.

Buon appetito !

09:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |