28-05-05

Filetto di maiale alle fragole (Varkensfilet met aardbeien)

Ingrediënten :
1 varkensfilet van ca. 600 gr - 2 bakjes aardbeien - 1 glas cognac - 2 sjalotten - 6 salieblaadjes - 1 takje rozemarijn - 1 lepel roze peper - 1 vlokje boter - 1 bouillonbloje - peper - zout

Bereiding :
Hak de sjalot en salie fijn en leg ze in een lage, platte schotel met de roze peper en het varkensvlees, in vingerdikke sneetjes gesneden.   Besprenkel met de helft van de cognac en laat minstens 2 uur rusten.   Meng regelmatig.
Was de aardbeien.   Houd er enkele over voor de versiering en mix de andere.
Giet de marinade van het vlees en verwijder de sjalot.
Bak  het vlees aan beide zijden in de boter.   Giet er de aardbeienpureee over en 5 minuten op een hevig vuur.   Voeg de cognac toe en laat verdampen.   Zet het vuur wat lager.   Voeg het bouillonblokje en peper en zout toe.
Laat nog 15 minuten bakken.
Dien warm op als de saus de felrode kleur kwijt is.   Versier met de in schijfjes gesneden aardbeien.

Buon appetito!

18:56 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.