03-05-05

Olivette di nasello (Olijfjes van heek)

Ingrediënten :
400 gr heekfilets - 50 gr boter - het broodkruim van een broodje, geweekt in melk - 1 handvol peterselie - enkele blaadjes basilicum - paneermeel - 30 gr parmezaan - 1 ei - ca. 25 - 30 ontpitte, groene olijven - olie - peper - zout

Bereiding :
Maak de heek schoon.  Heek vind je meestal wel in diepvriesfilets.  Of je kan hem vervangen door andere witvis, zoals kabeljauw.
Smelt de boter in een pan.  Leg de visfilets erin en bak ze ca. 10 minuten.  Kruid met peper en zout.
Haal ze van het vuur en mix ze samen met het uitgeknepen broodkruim.  Mix tot je een egaal mengsel hebt.
Doe er de gehakte peterselie en basilicum bij, de parmezaan, het ei en wat paneermeel.  Meng goed dooreen en maak er bolletjes van.  Duw in elk bolletje een olijf.
Draai ze door paneermeel en frituur ze in de hete olie.
Dien zeer warm op.

Buon appetito!

13:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.