17-03-05

Pollo in agrodolce ai peperoni (Zoetzure kip met paprika's)

Ingrediënten :
ca. 600 gr kippefilets - 1 gele paprika - bloem - sojasaus - 1 lepel suiker

Bereiding :
Snijd de paprika in fijne reepjes en bak ze in de wok.  Doe er op het einde wat water bij.
Snijd de kip in blokjes en wentel ze in de bloem.  Doe ze bij de paprika.  Voeg sojasaus, de suiker en wat water toe om het vlees te bakken en een romige saus te krijgen (ca. 1 glas water en 15 - 20 minuten laten bakken).

Buon appetito !

ReceptPunto CR

14:54 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Scaloppine al pesto (Kippe- of kalkoenfilets met pesto)

Ingrediënten :
4 kippe- of kalkoenfilets - 2 courgettes - 3 lepels
pesto - 1 glas witte wijn - zout - 2 teentjes look - boter - witte bloem

Bereiding :
Klop de filets plat en wentel ze in de bloem.
Fruit het fijngeplette teentje look in de boter.  Als de look goudbruin is, haal je hem eruit.
Snijd de courgettes in fijne schijfjes.  Bak ze in de boter.  Blus met witte wijn.  Zet het vuur wart zachter en laat enkele minuten bakken tot ze zacht zijn.
Zet het vuur dan weer harder en bak de kipfilets aan beide kanten bruin.
Verlaag het vuur.  Kruid met zout en laat 4 - 5 minuten bakken of langer, naargelang de dikte van het vlees.
Als de saus te droog wordt, voeg je nog 1/2 glas warme bouillon toe.
Als het vlees gaar is, bedek je het met pesto en dien op.
Opdienen met gekookte rijst of gekookte aardappelen.

Buon appetito !

ReceptPunto CR

14:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-05

Scampi piccanti (Pikante scampi's)

Ingrediënten :
1 kg scampi - 2 teentjes look - 1 bosje peterselie - 2 chilipepertjes - 1 glas cognac - fijn gezeefde tomatensaus - olijfolie

Bereiding :
Maak eerst de tomatensaus : Pel de tomaten.   Draai ze door een groentenzeef.   Fruit een teentje look in de olie.   Voeg de tomaten toe en warm enkele minuten op.   
Hak een teentje look fijn.  Fruit dit in wat olijfolie met de gehakte peterselie en de fijngesneden chilipepertjes (zonder zaadjes).  Voeg er de scampi bij en bak ze tot ze roze zijn.  Giet er de cognac over .  Laat verdampen en voeg er dan de tomatensaus bij.  Laat nog wat indikken.
Dien warm op.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

14:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-05

Code di gamberi piccanti (Pikante reuzegarnaalstaarten)

Ingrediënten :
800 gr reuzegarnaalstaarten - 1 witte ui - 600 gr tomaten - 2 eetlepels olijfolie extra vergine - 1 pollepel groenten- of visbouillon - 2 lepels tomatenconcentraat - peterselie - zout - 1 chilipepertje

Bereiding :
Was de scampi goed af.  Maak een insnijding en haal het zwarte darmkanaal eruit.  Droog ze goed af.
In een grote pan warm je de olie op en fruit de fijn gesneden ui hierin.  Voeg een pollepel hete bouillon toe en laat de ui hierin stoven.
Pel de tomaten.  Haal de zaadjes eruit en snijd ze in blokjes.
Als de ui zacht is, voeg je de tomaten en het tomatenconcentraat toe.  Kruid met zout en voeg het gehakte chilipeprtje (zonder zaadjes) toe.
Meng goed dooreen en laat de saus 10 minuten sudderen.  Als de ssaus te droog wordt, voeg je nog wat bouillon toe.
Voeg dan de scampi toe en laat 6 - 7 minuten koken.
Dien de scampi op, met de saus en bestrooid met peterselie.
Geef er gekookte rijst bij.

Buon appetito !

ReceptPunto CR

13:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gamberi alla salsa verde (Scampi met groene saus)

Ingrediënten :
ca. 10 scampi per persoon - 1 wortel - 1 selderstengel - 2 laurierblaadjes - 1 sjalot of 1/2 ui - peper - zout - peterselie -
groene saus

Bereiding :
Pel de scampi.   Haal het zwarte darmkanaal eruit met een fijn mesje.  Was ze onder koud stromend water.
Kook de fijngesneden ui, wortel, selder en laurier 10 minuten in gezouten water.
Doe de scampi in het water en naargelang de grootte kook je ze 2 - 3 minuten.  Ze zijn klaar als ze opkrullen.
Niet tte lang koken, want anders worden ze te taai.
Maak de groene saus klaar.
Leg op elk bord een lepel
groene saus en leg de scampi erbovenop.
Bestrooi met vers gehakte peterselie en dien warm of op kamertemperatuur op.

Buon appetito !

ReceptPunto CR

13:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-05

Spirali di sogliole e gamberi (Tongrolletjes met garnaal)

Ingrediënten :
12 tongilets - 12 reuzegarnalen - 1 lepel gehakte peterselie en majoraan - 2 lepels olie - witte wijn - peper - zout

Bereiding :
Pel de garnalen.  Haal het zwarte darmkanaal uit met een scherp mesje.  Kruid met peper en zout.  Giet er wat olie over en de majoraan en laat rusten.
Rol de tongfilets op met een garnaal in het midden.  Maak vast met een tandenstoker.
Warm wat olie op in een pan.  Leg de tongrolletjes erin.  Overgiet met de marinade van de garnalen en een glas witte wijn.
Laat 10 - 15 minuten sudderen.  Bestrooi met peterselie en dien op.
Lekker met in boter gestoofde erwten.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:40 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trota salmonata al forno (Zalmforel in de oven)

Ingrediënten :
600 gr zalmforel - paneermeel - geraspte parmezaan - 1 teentje look - rozemarijn - peterselie - salie - olijfolie extra vergine - citroen - zout

Bereiding :
Hak de kruiden fijn.  Meng ze met het paneermeel, de parmezaan en een scheutje olie.
Leg de visfilets in een ovenschotel.  Kruid met zout.  Besprenkel met citroensap en bedek met het kruidenmengsel en nog wat olijfolie.
Bak ca. 15 minuten in een oven van 180°C.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

14:45 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Agnello al basilico (Lamskoteletjes met basilicum)

Ingrediënten :
16 lamskoteletjes - 1 bosje basilicum - 2 teentjes look - olijfolie extra vergine - het sap van een citroen - 1 chilipepertje - zout - peper

Bereiding :
In een vijzel stamp je de look fijn met de basilicum, chilipepertje (zonder zaadjes), citroensap en 5 peperkorrels.  Voeg geleidelijk olie bij tot je een homogene massa hebt.
Grill de lamskoteletjes en dien op met de saus.
Dien op met
courgettes met basilicum.

Buon appetito !

14:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |