17-03-05

Scaloppine al pesto (Kippe- of kalkoenfilets met pesto)

Ingrediënten :
4 kippe- of kalkoenfilets - 2 courgettes - 3 lepels pesto - 1 glas witte wijn - zout - 2 teentjes look - boter - witte bloem

Bereiding :
Klop de filets plat en wentel ze in de bloem.
Fruit het fijngeplette teentje look in de boter.  Als de look goudbruin is, haal je hem eruit.
Snijd de courgettes in fijne schijfjes.  Bak ze in de boter.  Blus met witte wijn.  Zet het vuur wart zachter en laat enkele minuten bakken tot ze zacht zijn.
Zet het vuur dan weer harder en bak de kipfilets aan beide kanten bruin.
Verlaag het vuur.  Kruid met zout en laat 4 - 5 minuten bakken of langer, naargelang de dikte van het vlees.
Als de saus te droog wordt, voeg je nog 1/2 glas warme bouillon toe.
Als het vlees gaar is, bedek je het met pesto en dien op.
Opdienen met gekookte rijst of gekookte aardappelen.

Buon appetito !

ReceptPunto CR

14:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.