02-03-05

Gamberi alla salsa verde (Scampi met groene saus)

Ingrediënten :
ca. 10 scampi per persoon - 1 wortel - 1 selderstengel - 2 laurierblaadjes - 1 sjalot of 1/2 ui - peper - zout - peterselie - groene saus

Bereiding :
Pel de scampi.   Haal het zwarte darmkanaal eruit met een fijn mesje.  Was ze onder koud stromend water.
Kook de fijngesneden ui, wortel, selder en laurier 10 minuten in gezouten water.
Doe de scampi in het water en naargelang de grootte kook je ze 2 - 3 minuten.  Ze zijn klaar als ze opkrullen.
Niet tte lang koken, want anders worden ze te taai.
Maak de groene saus klaar.
Leg op elk bord een lepel
groene saus en leg de scampi erbovenop.
Bestrooi met vers gehakte peterselie en dien warm of op kamertemperatuur op.

Buon appetito !

ReceptPunto CR

13:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.