02-03-05

Code di gamberi piccanti (Pikante reuzegarnaalstaarten)

Ingrediënten :
800 gr reuzegarnaalstaarten - 1 witte ui - 600 gr tomaten - 2 eetlepels olijfolie extra vergine - 1 pollepel groenten- of visbouillon - 2 lepels tomatenconcentraat - peterselie - zout - 1 chilipepertje

Bereiding :
Was de scampi goed af.  Maak een insnijding en haal het zwarte darmkanaal eruit.  Droog ze goed af.
In een grote pan warm je de olie op en fruit de fijn gesneden ui hierin.  Voeg een pollepel hete bouillon toe en laat de ui hierin stoven.
Pel de tomaten.  Haal de zaadjes eruit en snijd ze in blokjes.
Als de ui zacht is, voeg je de tomaten en het tomatenconcentraat toe.  Kruid met zout en voeg het gehakte chilipeprtje (zonder zaadjes) toe.
Meng goed dooreen en laat de saus 10 minuten sudderen.  Als de ssaus te droog wordt, voeg je nog wat bouillon toe.
Voeg dan de scampi toe en laat 6 - 7 minuten koken.
Dien de scampi op, met de saus en bestrooid met peterselie.
Geef er gekookte rijst bij.

Buon appetito !

ReceptPunto CR

13:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.