28-02-05

Vitello alla senape (Kalfsvlees met mosterd)

Ingrediënten :
4 kalfslapjes - witte bloem - olijfolie extra vergine - groene olijven - mosterd - peper - zout

Bereiding :
Sla de kalfslapjes plat.  Wentel ze door de bloem en bak ze aan beide kanten bruin in wat olijfolie.  Kruid met zout.
Voeg de ontpitte olijven toe, die je in ringetjes gesneden hebt.
Meng 1 lepel mosterd met 2 vingers lauw water.  Giet dit bij het vlees en laat enkele minuten op smaak komen.
Lekker met gekookte aardappelen.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

13:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Coniglio ai capperi (Konijn met kappertjes)

Ingrediënten :
4 konijnebouten - 2 lepels tomatenconcentraat - 1 glas rode wijn - 2 lepels kappertjes - 2 grote aardappelen - 3 blaadjes salie - 2 takjes rozemarijn - 2 teentjes look - olijfolie - olijven (facultatief)

Bereiding :
Warm de olie op.  Doe er de look, salie en rozemarijn bij.  Bak de konijnebouten hierin gelijkmatig bruin.  Blus met de wijn en laat inkoken.
Haal de look, salie en rozemarijn uit.
Voeg de uitgelekte kappertjes bij met het tomatenconcentraat.  Giet er een pollepel warm water over en laat ca. 35 - 40 minuten garen.
Na 10 minuten voeg je de geschilde en in reepjes gesneden aardappel toe.
Tijdens het garen voeg je nu en dan wat warm water toe.
Op het einde kan je groene en zwarte olijven toevoegen.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

13:48 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vitello all'arancia (Kalfsvlees met appelsien)

Ingrediënten :
4 kalfslapjes - 50 gr bloem - 2 appelsienen (1 uitgeperst en 1 verdeeld in partjes) - 6 lepels olijfolie - peper - zout - 1 glas rode wijn

Bereiding :
Snijd het vlees in reepjes.  Wentel ze door de bloem en bak ze in de hete olijfolie.
Blus met de wijn.  Kruid met peper en zout.
Bak verder op een laag vuur.  Als de saus te droog is, voeg je er wat water bij ;  is ze te nat, kan je er wat bloem onderroeren.
Als het vlees gaar is, voeg je er het appelsiensap en de appelsienpartjes aan toe en laat 2 minuten op een hoog vuur inkoken, terwijl je blijft roeren.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

13:38 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-05

Scaloppine allo zafferano (Kalfslapjes met saffraan)

Ingrediënten :
8 kalfslapjes  -  2 onbehandelde citroenen  -  bloem  -  saffraan  -  een nootje boter  -  peper  -  zout

Bereiding :
Zeef de bloem en meng ze met wat saffraanpoeder.  Wentel de kalfslapjes hierin.
Smelt de boter in een antikleefpan.  Bak de kalfslapjes aan beide kanten en voeg dan het sap van de citroenen en de geraspte citroenschil toe.
Laat enkele minuten inkoken en kruid met peper en zout.
Dien op.

Buon appetito !

15:24 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merluzzo gratinato (Gegratineerde kabeljauw)

Ingrediënten :
4 kabeljauwfilets  -  4 lepels geraspte parmezaan  -  4 lepels paneermeel  -  2 eetlepels olijfolie  -  paprikapoeder  -  peper  -  zout

Bereiding :
Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout en laat 10 minuten rusten.
Meng de geraspte parmezaan, de gehakte peterselie en het paneermeel.
Wrijf een ovenschotel in met een lepel olijfolie en leg de goed afgedroogde visfilets erin.  Bestrooi met de parmezaan en giet de rest van de olijfolie erover.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 12 - 13 minuten bakken.
Bestrooi met paprikapoeder en dien op.

Buon appetito !

15:16 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Filetto di maiale al Chianti (Varkensgebraad met Chianti)

Ingrediënten :
1 varkensfilet van ca. 800 - 1000 gr  -  spekreepjes  -  enkele takjes rozemarijn  -  1 sjalot  -  1 groentenbouillonblokje  -  olijfolie  -  2 teentjes look  -  2 glazen Chianti  -  1 lepel bloem (of Maïzena)

Bereiding :
Leg de spekreepjes op het varkensgebraad.  Bind ze vast met keukentouw en steek er de rozemarijntakjes tussen.
Plet de teentjes look en fruit ze met de fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie.
Voeg het vlees toe en bak in ca. 10 minutan aan alle kanten bruin.  Voeg het verbrokkelde bouillonblokje toe en de Chianti, die ongeveer de helft van het gebraad moet bedekken.
Doe het deksel op de pan en laat ca. 1 uur zachtjes verder braden.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg een 1/2 pollepel bouillon toe.  Zeef de bloem hierin.  Roer goed dooreen.  Laat de saus indikken en zeef ze.
Haal het spek van het gebraad, dat je in plakken van ca. 1 cm snijdt.  Giet de saus erover en dien op.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:01 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Scaloppine al marsala (Kalkoen- of kippefilets met marsala)

Ingrediënten :
4 kalkoen- of kippefilets  -  2 glazen droge marsala  -  witte bloem  -  40 gr boter  -  1 teentje look  -  zout

Bereiding :
Wentel de filets in de bloem.
Smelt de boter in een pan.  Fruit het teentje look herin en haal het er weer uit.
Bak de filets op een hevig vuur aan beide kanten bruin.  Giet er de marsala over en laat verdampen.
Zef een beetje witte bloem over de pan om de saus te laten indikken.
Zet het vuur wat lager, kruid met zout en laat nog 4 - 5 minuten bakken of wat langer, naargelang de dikte van het vlees.
Dien onmiddellijk op.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

14:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Coniglio al limone (Konijn met citroen)

Ingrediënten :
1 konijn van ca. 1,2 kg  -  1 niet behandelde citroen  -  1 ui  -   olijfolie  -  2 glazen droge witte wijn  -  nootmuskaat

Bereiding :
Maak het konijn schoon, snijd het in stukken en leg het in een kom.  Giet er de witte wijn, het citroensap en wat nootmuskaat over.  Laat het een nachtje marineren.
Ca. 2 uur voor het opdienen fruit je de fijngesneden ui in wat olijfolie.  Bak de stukken konijn hier langzaam in.
Kruid met peper en zout en overgiet nu en dan met de marinade.  Bak in ca. 90 minuten langzaam gaar op een zacht vuur.
Lekker met
polenta

Buon appetito !

14:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cosciotto di agnello alle erbe (Lamsbout met kruiden)

Ingrediënten :
1 lamsbout van ca. 1 kg  -  2 lepels olijfolie  -  1 glas witte wijn  -  2 teentjes look  -  2 lepels gehakte kruiden (tijm, rozemarijn en peterselie)  -  peper  -  zout

Bereiding :
Snijd de look in schijfjes. Maak kleine insnijdingen in het vlees en steek daar de lookschijfjes in.
Leg het vlees in een pan.
Maak een marinade van olie, witte wijn, de kruiden en versgemalen peper.
Giet het mengsel over het vlees en wrijf het goed in, zodat de kruiden er goed intrekken.  Dek af en laat enkele uren marineren (of een hele nacht als het vlees in de koelkast zet).
Giet dan de marinade van het vlees, maar laat de kruiden erop liggen.  Zet 15 minuten in een oven van 190°C.  Kruid het vlees met zout, overgiet met witte wijn en laat nog 45 minuten bakken op 180°C.  Keer het vlees nu en dan om en besprenkel het met de witte wijn.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

14:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-05

Anguille con lauro (Paling met laurier)

Ingrediënten :
1 kg paling - laurier - 2 citroenen - 1 lepel azijn - 1,5 dl olijfolie - paneermeel - rozemarijn - zout - peper

Bereiding :
Reinig de paling.   Snijd hem in stukken en laat enkele uren marineren in een mengsel van olie, azijn, laurier, rozemarijn, zout en peper.
Laat de paling uitlekken en maak spiesjes met afwisselend een stuk paling en een laurierblaadje.   Leg ze in een pan waarin je al een beetje van de marinade gegoten hebt.   Bak op een matig vuur en voeg nu en dan wat van de marinade toe.   Serveer met partjes citroen.

Buon appetito!

Recept : Roma-o-matic

11:43 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-05

Filetti di cernia all'arancia (Zeebarsfilets met sinaasappels)(2 personen)

Ingrediënten :
400 gr filets van grote zeebaars - 1/2 sinaasappel - witte wijn - 1 koffielepel tomatenconcentraat - gehakte peterselie - 2 lepels appelsienlikeur (type Grand Marnier) - bloem - olijfolie - 1 lepel gehakte ui en wortel

Bereiding :

Warm de oven voor op 180°C.
Was de visfilets,  droog ze af en wentel ze in de bloem.
Warm een lepel olie op in een antikleefpan.   Als de olie goed warm is, bak je de visfilets hierin 5 minuten.   Draai ze één keer om.   Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de ui en wortel in de pan en voeg er de peterselie en de vis terug bij.   Giet er de likeur bij en laat verdampen.   Kruid met peper en zout en laat enkele minuten sudderen.
Meng ondertussen het sap van de sinaasappel met 2 lepels witte wijn en het tomatenconcentraat.   Giet dit over de vis en zet dit nog 10 minuten in de oven.
Leg de visfilets op de borden.   Giet er het braadvocht over en versier met enkele sinaasappelpartjes.
Hierbij kan je aardappelpuree serveren waarbij je 2 lepels tomatenpuree doet.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:26 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sogliole in salsa di fragole (Tongetjes in aardbeiensaus)

Ingrediënten  :
2 tongen - 3 eierdooiers - 200 gr aardbeien - 1 glas melk - 1 wortel - 1 ui - Laurier - 1 lepel boter - 1 lepel maïzena - zout - peper

Bereiding :
Klop de eierdooiers au bain marie los met 2 lepels water tot je een gladde massa krijgt.  Voeg dan het mengsel toe van maïzena, melk en zachte boter.
Voeg beetje bij beetje de gezeefde aardbeien toe en kruid met peper en zout.
Kook de tongfilets in licht gezouten water, met de wortel, ui en laurier.
Leg de visfilets op een serveerschotel en bedek met de saus.

Buon appetito ! 

 Recept : Intrage

15:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |