26-02-05

Filetto di maiale al Chianti (Varkensgebraad met Chianti)

Ingrediënten :
1 varkensfilet van ca. 800 - 1000 gr  -  spekreepjes  -  enkele takjes rozemarijn  -  1 sjalot  -  1 groentenbouillonblokje  -  olijfolie  -  2 teentjes look  -  2 glazen Chianti  -  1 lepel bloem (of Maïzena)

Bereiding :
Leg de spekreepjes op het varkensgebraad.  Bind ze vast met keukentouw en steek er de rozemarijntakjes tussen.
Plet de teentjes look en fruit ze met de fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie.
Voeg het vlees toe en bak in ca. 10 minutan aan alle kanten bruin.  Voeg het verbrokkelde bouillonblokje toe en de Chianti, die ongeveer de helft van het gebraad moet bedekken.
Doe het deksel op de pan en laat ca. 1 uur zachtjes verder braden.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg een 1/2 pollepel bouillon toe.  Zeef de bloem hierin.  Roer goed dooreen.  Laat de saus indikken en zeef ze.
Haal het spek van het gebraad, dat je in plakken van ca. 1 cm snijdt.  Giet de saus erover en dien op.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:01 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.