26-02-05

Cosciotto di agnello alle erbe (Lamsbout met kruiden)

Ingrediënten :
1 lamsbout van ca. 1 kg  -  2 lepels olijfolie  -  1 glas witte wijn  -  2 teentjes look  -  2 lepels gehakte kruiden (tijm, rozemarijn en peterselie)  -  peper  -  zout

Bereiding :
Snijd de look in schijfjes. Maak kleine insnijdingen in het vlees en steek daar de lookschijfjes in.
Leg het vlees in een pan.
Maak een marinade van olie, witte wijn, de kruiden en versgemalen peper.
Giet het mengsel over het vlees en wrijf het goed in, zodat de kruiden er goed intrekken.  Dek af en laat enkele uren marineren (of een hele nacht als het vlees in de koelkast zet).
Giet dan de marinade van het vlees, maar laat de kruiden erop liggen.  Zet 15 minuten in een oven van 190°C.  Kruid het vlees met zout, overgiet met witte wijn en laat nog 45 minuten bakken op 180°C.  Keer het vlees nu en dan om en besprenkel het met de witte wijn.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

14:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.