08-02-05

Filetti di cernia all'arancia (Zeebarsfilets met sinaasappels)(2 personen)

Ingrediënten :
400 gr filets van grote zeebaars - 1/2 sinaasappel - witte wijn - 1 koffielepel tomatenconcentraat - gehakte peterselie - 2 lepels appelsienlikeur (type Grand Marnier) - bloem - olijfolie - 1 lepel gehakte ui en wortel

Bereiding :

Warm de oven voor op 180°C.
Was de visfilets,  droog ze af en wentel ze in de bloem.
Warm een lepel olie op in een antikleefpan.   Als de olie goed warm is, bak je de visfilets hierin 5 minuten.   Draai ze één keer om.   Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de ui en wortel in de pan en voeg er de peterselie en de vis terug bij.   Giet er de likeur bij en laat verdampen.   Kruid met peper en zout en laat enkele minuten sudderen.
Meng ondertussen het sap van de sinaasappel met 2 lepels witte wijn en het tomatenconcentraat.   Giet dit over de vis en zet dit nog 10 minuten in de oven.
Leg de visfilets op de borden.   Giet er het braadvocht over en versier met enkele sinaasappelpartjes.
Hierbij kan je aardappelpuree serveren waarbij je 2 lepels tomatenpuree doet.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:26 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.