27-04-04

Filetti di romba in salsa rucola (Tarbotfilets met rucolasaus)

Ingrediënten : (4 personen)
600 gr tarbotfilets - 5 cl visfumet - 5 cl witte wijn - sap van 1/2 citroen - 200 gr rucola - 1 sjalot - 50 gr boter - 10 gr witte bloem - 1,5 cl cognac - 5 cl melk - 5 cl verse room - 2 cl Pernod - zout - peper

Bereiding :
Breng de visfumet op smaak met de witte wijn en het citroensap.  Warm op en leg de tarbotfilets erin. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C (15-25').
Voor de saus kook je de rucola 3 minuten in kokend water,  giet ze af,  hak ze heel fijn en draai ze dan door een groentenzeef of pureer ze met de mixer.
Fruit de fijngesnipperde sjalot met de boter en de bloem tot hij goudbruin is.  Voeg dan cognac, melk en room toe.  Laat wat inkoken.  Werk tenslotte af met de rucola,  Pernod en kruid met peper en zout.  Leg de tarbotfilets op deze saus en dien warm op.

Buon appetito!

Recept : Città della Spezia.

19:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.