18-04-04

Rosa di branzino e pomodoro passato (Roos van zeebaars en gezeefde tomaten)

Ingrediënten :
1 zeebaars (zeewolf) van 1 kg - 1 bouquet garnie (salie, laurier) - 1 ui - 1 wortel - 1 selderstengel - 5 rijpe tomaten - tijm - olijfolie - zout - peper

Bereiding :
Reinig de zeebaars.  Haal de ingewanden eruit en verwijder de visgraat en de kop.  Houd deze laatsten bij.  Fileer de vis en snijd hem in schijfjes.  Verwijder eventueel de overgebleven graten.  Leg de schijfjes in de vorm van een roos op een ingeboterde schotel.
Maak een visfumet.  Kook daarvoor de graat en de kop van de zeebaars in 1/2 liter water, met het bouguet garnie en laat inkoken tot 1/3.  Bedek de "roos" met de fumet en plaats de schotel een kwartier in een warme oven.
Pel de tomaten.  Pureer ze met de tijm en olijfolie en verdeel de puree over de borden.
Schep de vis uit met een schuimspaan en verdeel over de borden.  Dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

Recept : Unione cuochi Friuli Venezia Giulia

 

20:21 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.