09-04-04

Abbacchio brodettato (Zuiglam in citroen-eisaus)

Brodettato betekent een gerecht indikken met eierdooiers en citroensap. Dit gebeurt zeker bij dit traditioneel paasgerecht uit Rome. Een paasmaaltijd zonder abbacchio brodettato kan bijna niet.
Ingrediƫnten :
1 kg abbacchio (zeer jong lamsvlees) - 50 gr rauwe ham - 50 gr spek - 1 ui - 5 eetlepels olie - bloem - peterselie - majoraan - 3 eieren - witte wijn - het sap van een citroen - bouillon - zout - peper

Bereiding :
Snijd het lamsvlees in eerder grote stukken. Kleur het vlees op een zeer zacht vuur met de olie, de in blokjes gesneden ham en spek en een halve fijngesnipperde ui. Na 30-40 minuten dik je de saus met wat bloem, blust met een glas witte wijn die je laat verdampen. Je kan nog wat bouillon toevoegen, aan de kook brengen en kruiden met peper en zout. Laat het vlees op een zacht vuurtje , onder deksel, gaar worden. Op het einde van de kooktijd moet je een dikke saus krijgen. (ca. 30 minuten)
Vooraleer op te dienen giet je over het vlees 2 of 3 eierdooiers die je losgeklopt hebt met het citroensap, de fijngehakte peterselie en majoraan.
Goed mengen en op een zacht vuur enkele minuten laten indikken. Zeer warm opdienen.

Buon appetito!

21:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.