26-03-04

Spezzatino d'agnello alla romana (Lamsvlees op Romeinse wijze)

Ingrediënten :
700 gr lamsvlees in blokjes van 2,5 - 3 cm - 20 gr boter - olijfolie - 50 gr spek - 1 teentje look - rozemarijn - 6 ansjovisfilets - 2 dl rode wijn - 1 dl groentenbouillon

Bereiding :
Verwarm de boter met wat olijfolie en bak hierin het lamsvlees tot het rondom rond bruin is.
Voeg wat gesneden spek, de knoflook, rozemarijn en de ansjovisfilets toe en laat 10 minuten smoren.  Kruid nu met peper en zout..
Voeg bouillon en wijn toe.  Breng het mengsel eerst aan de kook.  Verminder dan het vuur en laat het vlees ca. 30 - 40 minuten gaar stoven.  De laatste 10 minuten haal je het deksel van de pan.  Als het vlees gaar is, haal je het uit de pan en houd het warm..
Leg het vlees op een serveerschotel.  Overgiet met de saus en bestrooi met gehakte peterselie..

 Buon appetito !

Tip : Voor een pittige toets kan je nog wat ontpitte groene olijven door de saus roeren.

14:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-04

Agnello in fricassea (Lamskarbonaden)

Ingrediënten :
1 kg lamskarbonades - olijfolie - look - 2 eieren - 1 glas droge witte wijn - het sap van een citroen - zout

Bereiding :
Doe de olie met de look in een pan en voeg de lamskarbonades toe. Braad het vlees aan alle kanten bruin. Blus beetje bij beetje met de witte wijn.
Laat ca. 1 - 1,5 uur op een zacht vuur verder garen tot het vlees zeer zacht is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
Op het einde van de kooktijd, klop je de eieren los met het citroensap. Haal de pan met het vlees van het vuur en roer de de eieren onder. Blijf roeren tot je een cremige saus hebt. Dien onmiddellijk op.

Buon appetito !

Tip : Je kan eventueel ook wat pancetta of spek bij de karbonades bakken.
Met dank voor het recept aan :
Intrage

09:34 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-04

Polpettine pasquali (Paasgehaktballetjes)

Ingrediënten :
600 gr lamsgehakt - 1 sjalot - rozemarijn - peterselie - varkensnet - balsamico-azijn - witte wijn - bouillon - olijfolie - peper - zout

Bereiding :
Meng het gehakt met een mengsel van fijngehakte peterselie, rozemarijn, sjalot, peper en zout. Maak balletjes van het gehakt.
Draai ze eventueel in varkensnet en druk ze lichtjes aan. Bak ze aan alle kanten bruin in olijfolie.
Laat ze dan nog 10 minuten bakken in een oven van 200°C. Overgiet met wat bouillon.
Houd de balletjes warm en zet het bakvocht in een pannetje op het vuur met een lepel balsamico-zijn, een beetje witte wijn en een lepel bouillon. Laat de saus inkoken en giet ze over de balletjes. Dien op.

Buon appetito !

Met dank voor het recept aan : Intrage

13:06 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cosciotto di agnello al rosmarino (Lamsbout met rozemarijn)

 Ingrediënten :
1 lamsbout van 1,5 kg - rozemarijn - salie - look - 1 dl olijfolie - 3 dl groentenbouillon -zout - peper - 600 gr aardappelen

Bereiding :
Verwarm de oven op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede. Giet er de helft van de olie over. Kruid met zout en bestrooi met een mengsel van fijngehakte rozemarijn en look. Druk dit goed aan.

Laat ca. een half uur bakken in de oven. Halverwege de baktijd draai je het vlees om en bedruipt met het bakvocht.
Verminder de oven naar 180°C. Draai het vlees nog eens en giet er de helft van de bouillon over. Laat het vlees ca. 1,5 uur bakken in de oven tot het gaar is. Draai het regelmatig om en bedruip telkens met wat bouillon.

De aardappelen schil je en snijd ze in kleine blokjes. Leg ze in een aparte braadslee. Besprenkel ze met de andere helft van de olie en bestrooi met fijngehakte rozemarijn en salie. Zet ze 45 minuten voor het einde van de baktijd bij het vlees. Draai ze regelmatig om.
Als het vlees gaar is, laat je het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, vooraleer het te snijden. Ondertussen zeef je het braadvocht, voeg je er wat rode wijn bij en laat de saus wat indikken.
Dien op met de aardappelen en broccoli of wortels.

Buon appetito !

10:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-04

Petto di pollo allo zafferano (Kippeborstfilets met saffraan)

Ingrediënten :
600 gr kippefilets - olijfolie - 1 glaasje Marsala - 1 zakje saffraan - bouillon - eventueel 1 dl room

Bereiding :
Was de kippefilets en droog ze af. Snijd ze in reepjes. Bak ze dan in de olijfolie. Blus met een glaasje Marsala en laat verdampen.
Voeg nu een glas warme bouillon toe, waarin je het zakje saffraan opgelost hebt. Breng aan de kook. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
Je kan eventueel enkele minuutjes voor het einde van de kooktijd nog wat room toevoegen.
Leg de stukjes kip op een schotel en overgiet met de saus.

Buon appetito!

11:18 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |