23-03-04

Cosciotto di agnello al rosmarino (Lamsbout met rozemarijn)

 Ingrediënten :
1 lamsbout van 1,5 kg - rozemarijn - salie - look - 1 dl olijfolie - 3 dl groentenbouillon -zout - peper - 600 gr aardappelen

Bereiding :
Verwarm de oven op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede. Giet er de helft van de olie over. Kruid met zout en bestrooi met een mengsel van fijngehakte rozemarijn en look. Druk dit goed aan.

Laat ca. een half uur bakken in de oven. Halverwege de baktijd draai je het vlees om en bedruipt met het bakvocht.
Verminder de oven naar 180°C. Draai het vlees nog eens en giet er de helft van de bouillon over. Laat het vlees ca. 1,5 uur bakken in de oven tot het gaar is. Draai het regelmatig om en bedruip telkens met wat bouillon.

De aardappelen schil je en snijd ze in kleine blokjes. Leg ze in een aparte braadslee. Besprenkel ze met de andere helft van de olie en bestrooi met fijngehakte rozemarijn en salie. Zet ze 45 minuten voor het einde van de baktijd bij het vlees. Draai ze regelmatig om.
Als het vlees gaar is, laat je het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, vooraleer het te snijden. Ondertussen zeef je het braadvocht, voeg je er wat rode wijn bij en laat de saus wat indikken.
Dien op met de aardappelen en broccoli of wortels.

Buon appetito !

10:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.