12-02-04

Sogliole innamorate (verliefde tongen)

Ingrediënten :
8 tongfilets - 2 eierdooiers - 70 gr boter - 1/2 citroen - 1/2 glas room -1 ui - 1 glas spumante of champagne - 1 lepel cognac - 100 gr garnalen - peper - zout

Bereiding :
Kruid de tongfilets met peper en zout en besprenkel met citroen.
Snijd de ui fijn en leg die in een beboterde ovenschotel. Leg er de opgerolde tongfilets op en strooi de garnalen ertussen.
Giet er de champagne over.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 170°C en laat 10 minuten bakken.
Haal de tongilets eruit en houd ze warm.
Laat het bakvocht inkoken met de eierdooier, room en cognac.
Giet de saus over de tongfilets en dien op.

Buon appetito!

12:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-04

Costolette d'agnello facili facili (Supermakkelijke lamskoteletjes)

Ingrediënten :
lamskoteletjes - veel rozemarijn - olijfolie extra vergine - citroen - veel salie - look - zout - peper

Bereiding :
Leg de lamskoteletjes tenminste twee uur in een kom met olie en citroen. Dan warm je een grilpan op en laat de koteletjes minstens 10 minuten bakken. Draai regelmatig om.
Ondertussen warm je de oven voor op 180°C.
Als de koteletjes goed gegrild zijn, leg je ze op een bedje van rozemarijn en salie met stukjes look.
Zet 10 minuten in de oven. Dan zijn ze klaar. De olie en de citroen kunnen gerycleerd worden voor een salade.
Buon appetito!
Recept : Cookaround

15:46 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |