22-01-04

Costolette alla valdostana (koteletten zoals in Valle d'Aosta)

Voor dit gerechtje uit de bergstreek van Val d'Aosta heb je nodig : 4 kalfskoteletten - 100 gr boter - 1 ei - 1 tas paneermeel - 100 gr fontina (of een andere smeltkaas) - bloem - zout - peper

Klop de koteletten lichtjes plat. Breng op smaak met peper en zout, haal ze door de bloem, dan door het losgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel. Laat de boter smelten in een pan. Bak dan de koteletten op een matig vuur aan beide zijden goudbruin. Als de koteletten gebakken zijn, leg je op elk ervan een dun sneetje fontinakaas. Leg ze in een ovenschotel en zet ze in een warme oven tot de kaas gesmolten is. Leg ze nu op een voorverwarmd bord en doe er wat braadvocht over.
Buon appetito!
Dit is een recept van :Yndella

14:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-01-04

Filetti di trota alla mollica di pane aromatica (forelfilet met gearomatiseerd broodkruim)

Dit gerecht is een regionale specialiteit uit de Abruzzen, een regio in Midden-Italië.De ingrediënten die je ervoor nodig hebt (voor 6 personen) : 3 forellen - 200 gr wit brood - 3,5 dl olijfolie extravergine - 1 dl droge witte wijn - kruiden : tijm, majoraan, laurier, salie, rozemarijn, look, peterselie - bloem - zout

Je begint met de forellen. Die reinig je, fileert ze en haalt de graten eruit. Dan kruid je ze met zout en haalt de filets door de bloem. Laat ze in een pan met olijfolie aan beide kanten kleuren, zonder ze echter te veel te bakken. Doe ze dan in een ovenschotel en overstrooi ze met het gearomatiseerd broodkruim als volgt :
In een kom verkruimel je het brood, doet er de olijfolie en de witte wijn bij en alle gehakte kruiden in gelijke hoeveelheid. Overdrijf echter niet zodat de smaak niet te intens wordt.
Zet de schotel met de vis en het broodkruim erop nu in de oven om te gratineren. Dien op met gekookte aardappelen en een straaltje olijfolie.

Buon appetito!
Met dank voor het recept aan :Regionale dienst voor toerisme van Abruzzo

09:21 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |