09-01-04

Filetti di trota alla mollica di pane aromatica (forelfilet met gearomatiseerd broodkruim)

Dit gerecht is een regionale specialiteit uit de Abruzzen, een regio in Midden-Italië.De ingrediënten die je ervoor nodig hebt (voor 6 personen) : 3 forellen - 200 gr wit brood - 3,5 dl olijfolie extravergine - 1 dl droge witte wijn - kruiden : tijm, majoraan, laurier, salie, rozemarijn, look, peterselie - bloem - zout

Je begint met de forellen. Die reinig je, fileert ze en haalt de graten eruit. Dan kruid je ze met zout en haalt de filets door de bloem. Laat ze in een pan met olijfolie aan beide kanten kleuren, zonder ze echter te veel te bakken. Doe ze dan in een ovenschotel en overstrooi ze met het gearomatiseerd broodkruim als volgt :
In een kom verkruimel je het brood, doet er de olijfolie en de witte wijn bij en alle gehakte kruiden in gelijke hoeveelheid. Overdrijf echter niet zodat de smaak niet te intens wordt.
Zet de schotel met de vis en het broodkruim erop nu in de oven om te gratineren. Dien op met gekookte aardappelen en een straaltje olijfolie.

Buon appetito!
Met dank voor het recept aan :Regionale dienst voor toerisme van Abruzzo

09:21 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.