26-12-03

Tournedos di manzo al pepe rosa (rundstournedos met roze peper)

Elk restaurant in Italië heeft wel zijn variant op dit recept. Deze bereiding van Claudio is er één van :
Neem per persoon een mooie tournedos (een filetmedaillon van 3 cm dik met een gewicht van ca. 150 gr). Snijd het vet weg en leg de tournedos mooi plat. Kruid met zout en wrijf hem lichtjes in met bloem. Laat bakken in een pan met wat boter. Wanneer de tournedos langs beide kanten gebruind is, doe je de overgebleven boter uit de pan. Voeg een tiental rode peperbolletjes toe en blus met een glaasje goede cognac. Flambeer en voeg nog enkele druppels kalfsbouillon toe. Haal het vlees uit de pan en laat de saus nu indikken. Voeg nog wat verse boter toe en eventueel als je dat wil, ook wat room.
Giet de saus over de tournedos die je binnenin rose gelaten hebt. Serveer zeer warm.
Zoals Claudio zegt : dit recept is makkelijker te maken dan uit te leggen.
Buon appetito!

Dit is een gerecht van : Claudio.

Commentaren

Prettige eindejaarsfeesten Maak er nog toffe dagen van - het zijn de laatste dit jaar!!

Gepost door: Pliske | 22-02-04

De commentaren zijn gesloten.