16-12-03

Trota alla piemontese (forel zoals in Piemonte)

Nu eens een visgerecht uit Piemonte. Je hebt nodig : 4 forellen, 50 gr olijfolie, 50 gr rozijnen, een selder, 1 ui, enkele blaadjes salie, een knoflookteentje, wat verse rozemarijn, een citroen, witte bloem, een goede azijn, 2 glazen bouillon, zout

Je laat de rozijnen ca. 15 minuten in lauw water weken. Kuis en was de groenten, snijd de selder, de blaadjes salie en de rozemarijn, het knoflookteentje en de ui . Doe dit samen met de olie in een vispan en laat dit alles zachtjes kleuren.
Was de vis en dep hem goed droog. Voeg hem bij de groenten, doe er wat azijn over en rasp er ook de citroenschil over. Voeg er dan de uitgelekte rozijnen en de bouillon bij. De vis moet net kunnen “zwemmen” in de bouillon .Kruid met zout en dek dit af. Als de forellen gaar zijn, (8-10 minuten) haal ze dan voorzichtig uit de pan. Leg ze op een voorverwarmde schaal, nadat je eerst het vel afgedaan hebt. Filter nu het kookvocht. Los de bloem op in wat kookvocht en doe het dan bij de rest van de bouillon. Roer goed tot je een homogene saus krijgt die je over de forel giet. Dien dit op met gebakken aardappelen.
Buon appetito!

19:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lekker !!! Nu moet ik hier m'n boterhammekes tijdens de middagpauze op eten :-(
VRESELIJK als je naar dit lekker blogje kijkt !
Groetjes M&G

Gepost door: M&G | 17-12-03

De commentaren zijn gesloten.